Anton Huizinga

Wil je meer weten over de mij? Dat komt goed uit, deze pagina is aan mijzelf gewijd. Hier lees je meer over mij, wie ik ben, wat ik doe, mijn hobby's en waarom ik schrijf.

Vergeet daarna vooral wie ik ben, zolang je mijn boeken maar leest.

Dit is 'm dan...

Op het gevaar af dat ik discrimineer door mijzelf als hem neer te zetten, staat deze titel hierboven. Ik ben nu eenmaal niet gender-neutraal.

Anyway. Ikke dus. Anton Huizinga. Ergens in de 40, voor velen een ouwe vent, voor anderen een jongeman.

Lees onderstaand interview dat vorig jaar gepubliceerd is in een toonaangevend magazine en je weet iets beter wie ik ben.

Publicaties

  •  Gastschrijver op Ogma.nu
  • Overgenomen blog op vanderpol-consulting.nl/
  • Co-auteur opleidingsboek 'Maatvoeringstechnieken' voor MBO4 in opdracht van Concreet Onderwijsproducten
  • Opleidingsboek 'Basis AutoCAD voor de Civiele Techniek' in opdracht van Arkance Systems

 

Interview

Hoe oud ben je?

In de veertig.

Ik mag toch jij zeggen?

Vroeger mochten alleen kinderen en dwazen dat zeggen tegen oudere mensen maar tegenwoordig is dat geen enkel probleem meer. Dus zeg maar u. Nee, grapje, jij is prima.

Haha. Oké. Hoe lang schrijf je al boeken?

Nou, mijn eerste echte boek schreef ik in 2014 of 2013 denk ik. Het is nooit voltooid overigens. In 2016 heb ik mijn eerste boek voltooid en uitgegeven. Maar vroeger toen ik jong was, wilde ik al boeken schrijven. Dat leek me leuk. Helaas kon je toen niet zo eenvoudig boeken uitgeven als nu. Vandaar dat er zoveel schrijvers zijn in Nederland. Meer dan een miljoen. 1 op de 15 mensen om je heen heeft minstens een boek gepubliceerd, bizar als je daar over nadenkt!

Jazeker. Waarom denk je dat jij wel uniek bent tussen al die schrijvers?

Omdat mijn boeken wel lekker lezen! Haha! Nee, geen idee. Ik vind het gewoon leuk om te doen en ik hoor van mijn lezers dat ze wild enthousiast zijn. Dus ik doe het best goed.

Verkoopt het een beetje dan?

Daar laat ik me niet over uit. Ik kan er niet van leven in ieder geval.

Wat doe je nog meer dan schrijven?

Ik schrijf alleen maar. Ik heb een baan als programmeur en schrijf dus code, en tijdens mijn hobbytijd schrijf ik boeken.

Is dat niet vervelend?

Alleen maar schrijven? Nou, vroeger kon ik er echt van genieten om iets met een computer te doen maar tegenwoordig zie ik het meer als een stuk gereedschap. Dus heb ik ook momenten dat de computer niet meer aan gaat. Dan fiets ik liever of laad ik me op in de natuur.

Hoe kom je aan nieuwe ideeën voor je boeken?

Geen idee. Soms ga ik er voor zitten en dan komt er niks. Een andere keer word je 's nachts wakker met een fantastisch verhaal in je hoofd. Je kunt het niet afdwingen.

En hoe lang doe je gemiddeld over een nieuw boek?

Ik denk een half jaar per boek.

Altijd één boek tegelijk?

Haha! Ja, dat is wel zo handig. Je lééft in je eigen verhaal en je moet voorkomen dat je het verweeft met een ander verhaal. Ik schrijf wel briljante ideeën op die soms omhoog komen, maar die werk ik pas uit als ik met dat boek bezig ga.

Wie is je favoriete schrijver?

Pff, misschien heb ik wel een favoriet boek. Elke schrijver heeft goede en fantastische boeken geschreven. Het is niet dat ik graag iets van één schrijver lees, het is meer een titel, of een serie. Vroeger las ik de Bob Evers serie van Willy van der Heide, die las ik helemaal stuk. Maar als iemand me een ander boek van die schrijver zou geven, dan weet ik niet of ik met hetzelfde enthousiasme daar aan begonnen zou zijn.

Wat is jouw eigen favoriete boek?

Hm, lastig. Met elk boek heb ik een emotionele band. Toch denk ik dat ik het meest voel bij de serie Sam Werner.

Ben je je eigen hoofdpersoon?

Nee, ik denk dat Sam een persoon is die ik graag had willen zijn. Elk persoon in het boek heeft iets van mij maar niemand is precies gelijk aan mij.

Zelfs Sebastiaan die in de serie niet echt positief tot uiting komt?

Nee, die niet. Dat is de anti-ik, de persoon die ik absoluut niet zou willen zijn. Nou ja, misschien heeft hij trekjes van mij.

Nou, bedankt voor je tijd.

Graag gedaan. Koop je nog even een boek van mij?

Ingekorte weergave