Jungle

Als geheim agent op economisch gebied reist Sam Werner de hele wereld over om de Nederlandse economie te bewaken langs de dunne scheidslijn tussen buitenlandse politiek en handel. Zijn werk is meestal saai, maar soms… levensgevaarlijk.

Na de laatste missies zijn twee collega’s van Sam verdwenen. Paul is voor het laatst gezien op Curaçao en Casper raakte verdwaald in de nazibunker in Polen. Sam moet op pad om beide collega’s te bevrijden. De zoektocht naar Paul leidt door de jungle van Venezuela en daar raken ze in gevecht met een nietsontziend drugskartel. Sam krijgt daarbij hulp van Sabine die over de nodige militaire gevechtservaring beschikt. Ze hopen op tijd te zijn want er zijn berichten dat Paul niet meer lang te leven heeft.

In Polen loopt het allemaal anders dan gedacht. Terwijl Sam nog worstelt met de moord op zijn halfbroer moet hij kiezen uit verschillende kwaden. Moet hij zelf het gevecht aangaan met de moordenaars van David of het laten rusten? Moet hij Davids secretaresse Aleksandra overgeven aan Herr Zacharias terwijl hij kan vermoeden dat dit haar dood zal worden? Of moet hij uitzoeken wat de werkelijke plannen van de Nederlandse overheid zijn? Want Aleksandra weet heel wat nieuws te vertellen.

Welke keuze hij ook maakt, één ding is zeker. Hij laat zich niet als een marionet behandelen. Wie er ook aan de touwtjes trekt, Sam trekt zijn eigen plan. Als dat ook maar niet zijn ondergang wordt…