QGIS voor landmeters en wegontwerpers

Geen data-analist maar toch af en toe noodzaak om geodata te visualiseren? Dat kan met de applicatie QGIS. Dit boek helpt je op weg om de basisbeginselen onder de knie te krijgen en eenvoudig uit diverse bronnen zoals PDOK.nl, CBS en het Nationaal Georegister kaarten te genereren. Dit boek is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

This book is also available in English.

Niet iedereen is een doorgewinterde data-analist. Toch wil je soms bepaalde geodata kunnen presenteren. Of kom je er tijdens je werk achter dat het best handig kan zijn om iets van GIS te weten. Dit boek helpt je op weg om geodata te begrijpen en te visualiseren. Hoe je het kunt verrijken en manipuleren. Je leert begrippen kennen als WFS, WMTS en ATOM. Je gaat op zoek naar beschikbare bronnen over de hele wereld.

Aan de hand van sprekende voorbeelden ga je zelf op zoek naar de mogelijkheden van QGIS. Er zijn geen enkelvoudige werkwijzen, maar wel talloze functies en mogelijkheden die in elk project toegepast kunnen worden. Soms in andere volgorde, soms met een ander doel.

Dit boek is herzien in 2023 en bijgewerkt tot QGIS 3.30 ’s Hertogenbosch.

Je komt erachter hoever jouw creativiteit gaat. En je zult het geweldig vinden! Wil je ook de oefenbestanden downloaden? Kijk dan hier.