Programmeren voor AutoCAD

Altijd al plug-ins willen maken voor AutoCAD? Dan is dit het boek dat je nodig hebt om dat te leren. Het helpt je om plug-ins te ontwikkelen in de .NET taal C# met behulp van Visual Studio.

De uitgave is in 2024 herzien naar de meest recente versies van AutoCAD en Visual Studio van dat moment. In het boek wordt nu verwezen naar AutoCAD 2025 en Visual Studio 2022. Het boek is uitgebracht onder een nieuwe titel, vanwege de grote wijzigingen vanaf AutoCAD 2025.

This book is available in English.

Uitverkocht

Dit boek is een handig hulpmiddel voor iedereen die nog geen programmeer ervaring heeft maar wel wil leren hoe je plug-ins maakt voor AutoCAD. Aan de hand van praktische voorbeelden (in full-color!) wordt uitgelegd hoe de .NET taal C# gebruikt wordt in de editor Visual Studio om een plug-in te ontwikkelen voor AutoCAD. Moeilijke theorieën worden zoveel mogelijk vermeden en er wordt juist veel aandacht besteed aan de praktische zaken.
De opzet van de hoofdstukken is gericht op een stukje praktijk, uitgebreide uitleg over het praktijkdeel en tussendoor enkele theoretische hoofdstukken over bijvoorbeeld Coding Standards, objectgericht programmeren en achtergrondkennis van Visual Studio.
Naast enkele eenvoudige functies om mee te beginnen, beschrijft dit boek een volledige applicatie om percelen (of kantoorruimtes, of willekeurige oppervlakken) te kunnen beheren in AutoCAD via een Palette met de mogelijkheid om de gegevens te exporteren naar Excel. De hele applicatie wordt uitgelegd met voorbeelden en variaties.
Als je het boek uit hebt, dan ben je zeker in staat om handige plug-ins te maken met slimme functies om het tekenwerk sterk te vereenvoudigen. De eerste stap op weg om een succesvol programmeur te worden!
Wil je ook de broncode downloaden? Kijk dan hier.